Victor Advocaten | bestuursrecht, aanbestedingsrecht, verbintenissenrecht, incassorecht arbeidsrecht

Case Midwaste

Peter Verhagen werd acht jaar geleden als eerste inkoper bij Midwaste aangenomen om een aparte inkoopafdeling op te zetten. Inmiddels is hij hoofd inkoop van een professionele inkoopafdeling waar hij samen met collega-inkoper Michelle van der Voort met en voor veertien regionale afval- en reinigingsbedrijven ondersteunende middelen ten behoeve van de afvallogistiek en afzet van de stromen inkoopt.

Samenwerking tussen overheidsinstellingen is niet altijd makkelijk

Als regisseur in de afvalketen zet Midwaste afval om naar grondstoffen met als doel die terug te brengen in de keten en zo de circulaire economie tot stand te brengen.

De veertien leden van Midwaste zijn overheidgedomineerde organisaties. Dat is volgens Peter soms een hele uitdaging. “Samenwerking tussen overheidsinstellingen gaat vaak gepaard met de nodige complexiteit. Dan is het noodzakelijk dat we de juridische kennis in huis hebben om deze complexe vraagstukken te verklaren. Met Victor Advocaten hebben we dat.”

Peters samenwerking met Victor Advocaten gaat verder terug dan zijn tijd bij Midwaste. Voordat hij bij Midwaste aan de slag ging was Peter inkoper bij de gemeente Breda. Daar werkte hij al samen met Tim Robbe van Victor Advocaten.

We komen altijd tot pragmatische oplossingen

“Ondanks de complexiteit van het speelveld is het nog nooit tot een proces gekomen. Dat is mede te danken aan Victor Advocaten. Zijgeven altijd goed advies om weloverwogen besluiten te kunnen nemen.”

“De afvalbranch is een kleine wereld waarin iedereen elkaar kent. En als de wet niet altijd helemaal duidelijk is moet je de risico’s op waarde inschatten. Dat is ook wat Victor Advocaten doet. Ze adviseren ons niet alleen om iets wel of niet te doen maar ondersteunen dit ook met de nodige documentatie. Denk aan contractvormen, wel of niet publiceren enzovoorts.”

Michelle vult aan dat de adviezen van Victor Advocaten altijd duidelijk zijn. Michelle waardeert vooral de extra toelichting bij het advies. “Zo is het voor iedereen begrijpelijk en kan Midwaste vanuit haar rol als regisseur alle leden informeren. Daarnaast zijn alle collega’s van Victor Advocaten fijn om mee te werken.” Peter sluit zich daar bij aan.

“ik zou Victor Advocaten omschrijven als menselijk, pragmatisch, altijd zorgvuldig en duidelijk in de communicatie.”

Deel dit bericht:

Gerelateerd