Studie en loopbaan
Na haar studie aan de Universiteit van Amsterdam is Jocelyne als bedrijfsjurist werkzaam geweest. Na enkele jaren trok de toga en werd zij advocaat. Jocelyne is een ervaren advocaat/jurist en projectbegeleider met inmiddels meer dan 15 jaar ervaring.

Expertise
Zij heeft als specialisatie contracteren, inkoop/aanbesteding en Staatssteun/Wet markt en overheid. Haar ervaring en het feit dat zij een gekwalificeerd mediator is, maakt haar daarnaast tot een zeer bekwaam onderhandelaar.
Jocelyne heeft ruime ervaring als adviseur van bedrijven en overheidsinstanties, zowel in de functie van ingehuurd advocaat als in de functie van interim jurist, contractmanager en projectleider. Zij heeft veel ervaring met het opstellen van contracten, het begeleiden van regionale samenwerkingen en het opzetten daarvan,  het voeren van onderhandelingen en het geven van (beleids)adviezen.  Daarnaast heeft zij een groot  aantal projecten (juridisch) aangestuurd en getrokken.

Jocelyne Tophoff heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– aanbestedingsrecht
– verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Privé
Naast haar werk als advocaat en de zorg voor haar gezin is Jocelyne een bevlogen mediator en bestuurder. Daarnaast is zij lid van de Lionsclub Alkmaar. In haar vrije tijd maakt zij graag lange wandeltochten en is zij vaak hardlopend of op de mountainbike in het duingebied te vinden. Daarnaast heeft zij een grote passie voor koken.

Klanten
Jocelyne is communicatief vaardig, verantwoordelijk en betrokken met een flinke dosis humor en heeft oog voor politiek bestuurlijke verhoudingen. Haar opdrachtgevers omschrijven haar als een harde werker met veel actuele kennis en die als het nodig is “outside the box” kan denken om kwesties effectief op te lossen.