Cultuur, sport en recreatie > Victor Advocaten

Cultuur, sport en recreatie bepaalt voor een groot deel het welzijn van mensen. Musea, bioscopen, bibliotheken, theaters, sportverenigingen, waterplassen, zwembaden. Het realiseren van deze voorzieningen is vaak een hele opgave. In tijden van internet, Netflix en Facebook vinden traditionele activiteiten steeds meer online plaats. De sector is dan ook in beweging. Grote vraagstukken gaan over hoe mensen nog te binden aan de geboden activiteiten en voorzieningen. Hoe deze activiteiten te verbinden aan de “nieuwe economie”. Hoe dat ook betaalbaar te houden voor de gemeenschap.

Gemeenten en de juridische component
De oplossingen die de sector bedenkt hebben uiteindelijk ook altijd een juridische component. Gemeenten die de realisatie en exploitatie van een zwembad aanbesteden, krijgen te maken met aanbestedingsrecht, staatssteunrecht, contractenrecht en ruimtelijk bestuursrecht. Sportverenigingen krijgen te maken met subsidierecht. Waterplassen krijgen te maken met subsidierecht en ruimtelijk bestuursrecht. En instellingen die moeten verdwijnen of saneren krijgen te maken met arbeidsrecht. Victor Advocaten kent de sector en de bijzondere mensen die bij die organisaties werken. Kille juridische oplossingen passen daar totaal niet in.
Creatieve oplossingen die rekening houden met de maatschappelijke waarde waar deze sector voor staat: dat is het streven.