Auke van Reeuwijk

vanreeuwijk@victoradvocaten.nl

Studie en Loopbaan
Als jurist en erfgoedadviseur werkte Auke van Reeuwijk zeven jaar bij stadsdeel Centrum van gemeente Amsterdam. Daarvoor en daarna werkte hij als interim-jurist bij 25 verschillende overheden, waaronder gemeenten, provincies en ministeries. Hoe processen binnen overheidsorganisaties werken weet hij hierdoor goed. Hij kent de overheden ‘van binnenuit’.

Hij studeerde Staats- en Bestuursrecht aan de VU en Kunstgeschiedenis en Architectuurgeschiedenis aan de UvA.

Auke van Reeuwijk is zeer gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en zet zijn kennis, ervaring en vaardigheden daarom graag in bij overheden voor de verminderen van juridische conflicten en het zoeken naar creatieve totaaloplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.    ‘

Voorheen was Auke onder andere bestuurslid van Kunstfort Vijfhuizen en voorzitter van de erfgoedcommissie van gemeente Noordwijk. Op dit moment is hij voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Bloemendaal. 

Expertise
De juridische expertise van Auke van Reeuwijk is gelegen op het gebied van het bestuursrecht en het staatsrecht. Van daaruit hield hij zich onder andere bezig met de onderwerpen omgevingsrecht, natuurbescherming, planschade, (wereld)erfgoed, integriteit en alternatieve geschiloplossing.  

Klanten
Klanten noemen Auke van Reeuwijk betrokken, oplossingsgericht, creatief en de-escalerend.