Studie en loopbaan
Nadat Anita haar studie aan de Universiteit van Amsterdam in 2009 afrondde, heeft zij tien jaar als gemeentejurist gewerkt bij verschillende gemeenten. De advocatuur heeft echter altijd gelonkt en sinds haar beëdiging in 2018 is zij verbonden aan Victor Advocaten.

Expertise
Anita is privaatrechtelijk afgestudeerd, maar heeft zich na haar studie gespecialiseerd in het bestuursrecht. Zodoende voelt zij zich niet alleen thuis binnen het verbintenissenrecht (contractenrecht en aansprakelijkheidsrecht), maar is zij bovendien deskundig binnen het publieke domein. Anita beschikt over ruime ervaring met vrijwel alle onderwerpen die zich binnen een gemeente kunnen aandienen. Zij loopt warm voor kwesties binnen het ruimtelijk bestuursrecht (Awb, Wabo, Wro, Apv), maar zij is ook uitermate thuis in subsidiezaken, planschadekwesties en Wmo-geschillen. Zij staat zowel overheden als particulieren bij, waarbij zij oplossingsgericht te werk gaat, met een scherp oog voor zowel de menselijke als de juridische aspecten.

Privé
Anita is geboren en getogen Alkmaarse en zij voelt zich in de buurt van de stad het meeste thuis. Toch reist zij even graag naar verre oorden om unieke landschappen, bijzonder eten en interessante mensen te ontdekken. Anita vindt het heerlijk om te sporten en in de winter staat zij graag op een snowboard. Daarnaast is zij regelmatig bij concerten te vinden en als zij thuis is, vindt zij het heerlijk om te koken. Zij vindt koekjes bakken ontspannend.

Klanten
Anita is betrokken en beschikt over een groot gevoel van rechtvaardigheid en integriteit. Zij is bestuurlijk sensitief en heeft gevoel voor het politieke speelveld. Binnen dat speelveld gaat zij oplossingsgericht te werk, maar zij verliest de juridische kaders nooit uit het oog.